Alevi Fedrasyonunda Toplanti

 

Degerli Arkadaslar, Merhaba!

Avrupa Alevi Birlikleri Fedeorasyonu’nun cagrisi ile bir  araya geldik. Bir araya gelen kurum ve kuruluslar asagidaki  gibidir.  AABF, ÖDA, TÜDAY, KOCGIRILER, DIDF, AVEG (Avrupa ezilen göcmenler  konfedarasyonu), LiVA (iskendurun insiyatifi),  ADHK, KOMKAR, YEK-KOM, ATIK,  Yasanacak Dünya dergisi, Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu, Avrupa Baris  Meclisi,  Alevilerin Sesi dergisi, HDEF ve Anadolu  Federesyonu.

Özgürlük ve Dayanisma Almanya olarak  katidigimiz bu  toplantinin bilesenleri, gerek Türkiye’deki, gerekse Almanya’daki  siyasal  gelismeler karsisinda ortak merkezi faliyetler örgütlendirilmesi noktasinda bir  yaklasim ortaya koydular.
Ilk toplanti olmasi bakimindan,  bilesenlerin bir  ortak calisma platformuna sicak bakip bakmamalari noktasinda  düsünceler  belirtildi. Katilimci örgütlerin tamami AABF’nin bu cagrisinin cok olumlu  oldugunun altini cizdi.
Bizde Özgürlük ve Dayanisma Almanya olarak, tüm anti  fasisit, anti irkci örgütlerle ortak siyasi isler yapmayi  önemsedigimiz  görüsünü ortaya koyduk.

ikici toplanti, 2 Kasim 2012 tarihinde, yine AABF Köln’deki lokalinde yapilacak.

Hinterlasse einen Kommentar